4 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/d6/c0/605220029bc09_o_large.jpg)
fot. asife/123RF
Domowe sposoby na odkwaszanie organizmu. Te produkty to najlepszy alkaliczny detoks! To warto jeść na diecie zasadowej, by odzyskać energię
Szparagi
Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH 8,5). Z tego powodu (a także ze względu na specyficzny skład) są niemal nieodłącznym składnikiem diet odtruwających. Pojawiają się też w momencie, gdy najchętniej przeprowadzane są kuracje detoks.
Równie polecane są inne warzywa w zielonym kolorze, który pochodzi od odkwaszającego chlorofilu. Na liście polecanych produktów są też rukiew i cykoria (pH 8,5), następnie kiełki lucerny (pH 8), różne zioła i sałaty, szpinak oraz młody groszek